Mysteriet med ödets dans.

Mysteriet med ödets dans

Brevmysterium.

En patient till Dr. Watson berättar att hans bror nyligen begick självmord efter att ha uppvisat de första symptomen på en otäck sorts "danssjuka", men när Watson upptäcker att brodern var fullt frisk hamnar han mitt i ett besynnerligt mysterium.

Alla tecken pekar på att brodern tog sitt eget liv på en spelklubb, inklusive ett självmordsbrev i hans handstil. Men när Watsons patient även han hittas död, efter att utan förklaring ha lämnat sitt hem mitt i natten, blir Watson alltmer säker på att något lömskt ligger bakom.

Njut en stund av den "engelska rivieran" och den underlige men briljante kriminalinspektören som huserar där, innan det är dags att ge sig tillbaka till London för att reda ut vad som egentligen hände på spelklubben. Vilken av de udda figurerna som spenderar sina nätter där har något att dölja?


Så fungerar det

Beställ mysteriet till dig själv eller som gåva.

Vi skickar därefter ett brev i veckan till dig eller gåvomottagaren under mysteriets gång. Mysteriet med ödets dans varar i 5 veckor.

Varje brev innehåller i regel dels en redogörelse från Dr. Watson, som håller sin egen utredning i Sherlock Holmes frånvaro, och dels ett viktigt dokument från utredningen.